Međunarodni aerodrom Sarajevo ispratio svoju prvu milionitu putnicu u 2018. godini

    Aida Birno koja je krenula ka Istanbulu, aviokompanijom Turkish Airlines, prva je milionita putnica u jednoj kalendarskoj godini na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Jubilarna putnica je nagrađena prigodnim poklonima, poklon voucher-om u Duty Free Shop-u Međunarodnog aerodroma „Sarajevo“, te sa jednom besplatnom povratnom kartom na relaciji Sarajevo – Istanbul.
    „Poslovno putujem u Istanbul. Ovakve stvari ranije sam samo čitala u novinama, tako da je prilično nestvaran, ali isto tako i lijep osjećaj biti milioniti putnik", istakla je Birno.
    Ova brojka predstavlja rast od 9 posto u odnosu na isti period prošle godine, te rast od čak 25 posto u odnosu na 2016. godinu. Sa više od milion putnika na godinu, sa blizu 13.000 aviooperacija, prijevozom više od dva miliona kilograma cargo robe, Međunarodni aerodrom Sarajevo najuspješniji je aerodrom u BiH.
    Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković, koji je uručio poklon sretnoj putnici, istakao je kako je ovo važan događaj u historiji MAS-a.
    "Moje iskrene čestitke našoj milionitoj putnici, kao i našem dugogodišnjem partneru aviokompaniji Turkish Airlines, mogu kazati jednom od naših najvažnijih i strateških partnera koji sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo prevozi najveći broj putnika, a to je 20 posto sveukupno prevezenih putnika. Tako da nije ni slučajnost da milionitu putnicu ispraćamo na letu Turkish Airlinesa", rekao je Kajmaković.
    Poklon povratnu kartu Sarajevo-Istanbul uručio je direktor predstavništva Turkish Airlinesa u Sarajevu Ahmet Salih Kansu.
    Istakao je kako je kompanija koju predstavlja već 22 godine prisutna na sarajevskom aerodromu.
    Međunarodni aerodrom Sarajevo je naš veoma značajan partner, tako da smo sretni, jer je milioniti putnik zabilježen na letu aviokompanije Turkish Airlines", rekao je Kansu.